In de Vlaamsche Pot

In de Vlaamsche pot was een Nederlandse televisieserie, die werd gemaakt tussen 1990 en 1994. De serie werd uitgezonden door Veronica.

De serie ging over de gebeurtenissen in restaurant “In de Vlaamsche pot” van eigenaar Karel Visser (Edwin de Vries) en zijn partner en chef-kok Luciën van Damme (Serge-Henri Valcke). Andere hoofdpersonages zijn de altijd op geld beluste Frits van Sweelinck-Aerdenhout (Frans van Deursen) en zijn grote liefde Dirkje (Susan Visser), die niet altijd op even subtiele wijze laat merken dat ze niet van de avances van Frits gediend is.

In het derde seizoen kreeg het restaurant een nieuwe eigenaar Gilles (Adriaan Olree) terwijl Luciën kok bleef. Ook verdween Dirkje en kwam daar Patricia (Josephine van der Meer) voor in de plaats. Later kregen Gilles en Luciën een relatie en moest Frits tot zijn ongenoegen verplicht met Patricia trouwen door de komst van “kleine” Fritsje maar hij richt zijn avances nu op de serveerster Suusje (Dorine Niezing). Frans van Deursen en Susan Visser kregen landelijke bekendheid door deze serie.

Adèle als Irma © onbekend

Hoofdrollen :

In 2016 verscheen de complete serie op dvd, 104 afleveringen op 24 dvd’s (nog verkrijgbaar)