Eine kleine Nachtmerrie

Jeugdserie van de VPRO (1996) geschreven door Theo Nijland en Wanda Reisel
Rol Adèle : Trea de Bock
Afleveringen zijn nog online terug te kijken op de site van de VPRO

Zes donkere horrorverhalen voor kinderen, geschreven door Theo Nijland en Wanda Reisel. In de afleveringen, elk vernoemd naar een muziekinstrument, beleven kinderen mysterieuze en griezelige dingen..

De kinderen worden geconfronteerd met gestoorde volwassenen en moeten zich zien te redden uit gevaarlijke situaties. De muziek – Mozart, Chopin, Hendrix of wat dan ook – helpt hen daarbij.

In de eerste aflevering bijvoorbeeld, De trommel, mag een meisje thuis niet trommelen van haar overspannen moeder. Maar ook buiten kan ze maar moeilijk een plekje vinden om er lustig op los te slaan. Zo belandt ze op het kerkhof, waar ze ook de rust verstoord, en wezens ontmoet… 

In deel twee gaat Christine naar celloles. Bliksem en regen begeleiden haar entree in het grote huis van haar leraar. Daar ontmoet ze de versteende, vroegere eigenaar van haar cello, die weer tot leven komt en zijn instrument opeist. Christine wint uiteindelijk het gevecht.

Als ze na afloop van de les met haar moeder in de auto naar huis rijdt, staat er een lifter langs de weg. Met een bekend gezicht. Het is de cellist in een modern jasje.   

© ANP

Afleveringen :

  1.  De Cello
  2. De Sax
  3. De Trommel
  4. De Gitaar
  5. Het Orgel
  6. De Piano

Credits :

Regie: Ate de Jong
Produktie: Hans Klap
Scenario: Wanda Reisel, Theo Nijland
Geluid: Joost Roskam
Camera: Piotr Kukla
Art Dir.: Michel de Graaf, Wieger de Jong
Montage: Ot Louw
Muziek: Theo Nijland
Cast: Willeke van Ammelrooy, Adèle Bloemendaal, Gert Jan Dröge, Nelly Frijda, Geert de Jong, Antonie Kamerling, Renée Soutendijk, Monique van de Ven, Edwin de Vries, Jac Goderie, Manouk van der Meulen, Peter Jan Rens, Joost Prinsen