Beppie

De televisieserie Beppie is een modern sprookje in twaalf afleveringen. Geschreven door Annie  M.G Schmidt, Flip van Duijn en Haye van der Heyden.De liedjes zijn gecomponeerd door Harry Bannink. 

Na een ongeluk meldt het echtpaar Van de Broek zich bij de hemelpoort. Beppie mag blijven, maar haar man moet eerst nog een goede daad verrichten op aarde. Binnen een jaar moet hij het huwelijk van de excentrieke psychiater Norbert en zijn snobistische vrouw redden. Hun dochter helpt meneer Van de Broek daarbij en vanuit de hemel doet Beppie haar best.

 1e uitzending 2 maart 1989, 12e en laatste uitzending 25 mei 1989

regie : Rob Herzet
muziek : Harry Bannink

 

Afleveringen :

 1. Bestaat ze ?
 2. De bel
 3. Robert
 4. Jaloezie
 5. De detective
 6. De minnaar van Beppie
 7. Therapie
 8. Monique
 9. Leonie
 10. De kogel door de kerk
 11. ?
 12. Happy end
© Nederlands instituut voor beeld en geluid

De serie slaat niet aan. Later zal Annie het een vergissing noemen om samen met Flip en Haye een serie te schrijven. In Hans Vogels biografie Wacht maar tot ik dood ben zegt Flip: “Ik denk dat dat samenwerken van Annie en mij bewust of onbewust ook een manier is geweest – of een poging – om mij aan zich te binden. Annie is een groot deel van haar leven een werkend mens geweest. En uit dat werk heeft ze een groot deel van haar leven gehaald (…) Toen ik opeens kindertheater ging schrijven, dacht ze: ‘Ha, fijn, Flip is een collega. Ik kan met hem werken. Dat heb ik altijd gewild.’ (…) Deels omdat we elkaar zo goed kenden en ik haar werk. Maar ook: die zoon bij haar houden.”

Rolverdeling :

Sylvia de Leur – Beppie van de Broek
John Kraaijkamp sr. – Jacques van de Broek
Rijk de Gooyer – Norbert Leeflang
Adèle Bloemendaal – Maddy Leeflang
Nada van Nie – Pips Leeflang
Jan Willem Sterneberg – Robert de Vries

De volgende media verschijnen :

Disky CD 5078
Just Bridge Entertainment oktober 2009